dilluns, 9 d’octubre del 2017

Pensar en els altres



          2ª setmana d’Octubre:
                   PENSAR EN ELS ALTRES





DILLUNS :

EL CEL I L’INFERN

Pensar en els altres (+ Generositat, Solidaritat)
Explica una llegenda que un dia un gran savi va anar a visitar l'infern. Allí va veure molta gent asseguda al voltant d'una gran taula ben proveïda d'aliments, abundants i bons. Però les persones que hi havia tenien cara de famolencs, gest demacrat i expressió de tristesa. Havien de menjar amb unes forquilles molt llargues, tan llargues com un rem. I per molt que estiraven el braç no aconseguien portar-se res a la boca.

El savi, que va quedar impressionat pel que havia vist, va sortir de l'infern i es va dirigir al cel. I de seguida va quedar sorprès, perquè també hi va trobar una gran taula amb menjars en la mateixa quantitat i de la mateixa qualitat que els de l' infern. I cadascú tenia també una d'aquelles llargues forquilles. Però allí no es veien cares de tristesa ni de fam. Tots estaven contents, amb cara d'alegria i de salut. I és que en el cel cadascú es preocupava de donar el menjar amb la pròpia forquilla a la persona que tenia al davant.
Allò que anomenem "cel" i "infern" ho construïm tots ja aquí. El nostre egoisme pot ser causa de la falta d'alegria nostra i dels altres. I els gestos que fem pels altres, per senzills que siguin, poden contribuir a què en el nostre ambient hi hagi una mica més d'alegria.

 
 
DIMARTS: 

L'avi mariner (© Antoni Pàmies).(2,48 minuts)

 






 DIMECRES :

 CALCULAR LES CONSEQÜÈNCIES

Fa uns anys, en un poble petit, un senyor explicava com havia descobert que un gos li havia entrat on tenia les gallines i li n’havia agafat una.

El senyor, que era caçador, va agafar l’escopeta i va sortir de casa disposat a acabar amb el gos. Però quan el va veure s’ho va pensar millor i
va decidir no matar-lo. ¿Per quina raó? Senzillament, perquè sabia de qui era (recordem que era un poble petit), i sabia que si el matava, la 
família propietària del gos –que vivia a un quilòmetre lluny del poble- es quedaria sense aquest animal que els vigilava la casa.
No podia fer això, perquè faria a aquella família molt més mal que el que el seu gos li havia fet a ell agafant-li una gallina.
Ja parlaria amb ells i arreglarien el tema de bones maneres. D’això se’n diu pensar en els altres, i pensar en les conseqüències
dels nostres actes.




DIJOUS:

Conte:Els bons amics (6,23 minuts)





DIVENDRES:

 Macaco. MUNDO ROTO (4,21 minuts)